Temna bitka in stendap v Tokiu

Živjo!

Temna Igra prestolov

Ta teden se je zgodil tretji del osme sezone. Velika bitka! Najbrž najbolj pričakovanih 82 minut letos. Vsaj za nas, ki gledamo že od začetka. Meni je bila epizoda všeč, a je bila daleč od presežkov, ki nam jih je HBO že ponudil v tej seriji. Še največjo težavo imam s temnostjo epizode, ker se včasih ni nič videlo! Jaz imam skalibriran TV, kar bi moral imeti vsak! Če te zanima kako se to naredi, mi piši in če bo dovolj interesa, v kakšnem od naslednjih pisem popišem postopek. Je pa imela epizoda nekaj epskih akcijskih prizorov in par interakcij med liki, ki so vse skupaj rešili in obdržali duh Igre prestolov. Za podrobnosti in kvarnike poslušaj zadnje Glave. S Hano Stupico in Romanom Vučajnkom smo šli čez celo epizodo in Hana je v Apparatus FB skupini narisala boljšo vojaško strategijo. :)

Legitimno vprašanje - Tim na IG: Kako “objaviš” podkast?

Podkasti so fajn, ker delujejo prek RSS vira … to je odprt standard, ki ga lahko uporablja kdorkoli. Zame je to pomembno, ker je odprt internet nekaj, kar moramo ohraniti. Seveda pa tudi pri podkastih obstaja najmočnejši igralec in to je Apple z iTunes (oziroma Apple podcasts). Ta je največji podkast imenik na svetu in ker obstaja že več kot desetletje, ga vse ostale podkast aplikacije nenehno pregledujejo in če se v iTunes pojavi nov podkast, se bo samodejno (čez nekaj časa) pojavil v več ali manj ostalih appih, prek katerih lahko podkaste poslušaš. Ko imaš enkrat podkast vzpostavljen aka imaš RSS vir, ga prilepiš v iTunes in Apple ga čez dve uri do par dni odobri in to je to. Apple je za dodajanje odprl vmesnik, tako da tudi če nimaš Maca ali iPhona in bi delal podkaste, ga moraš dodati v iTunes.

Če bi rad postavil/a Legitimno vprašanje, lahko odgovoriš na ta mail in ga postaviš.

Apparatus mreža

Apparatus je bil na praznik dela na pavzi, tako da par priporočil za podkaste o Igri prestolov in Opazovalnica:

  • The Ringer je na splošno fajn spletna stran in se dosti pogovarjajo o Igri prestolov, tako da priporočam Binge Mode.

  • Pa še ena fajn debata o tretjem delu osme sezone podkasta The Watch. Prav tako sajta The Ringer. Oni so mi vedno zabavni.

  • Opazovalnica je tokrat prvič fajn! Sploh druga polovica, ker je Godler naredil spisek izvedb klasičnih komadov. V zapiskih so vsi polinkani. Se res splača poslušat.

Poslušal, bral, gledal

Lep pozdrav,

Anže