Sod hrane za apokalipso

Živjo!

YouTube Music in YT Premium

Takoj ko je v Slovenijo prišel YouTube Music (YTM), sem Google Play Music skenslal (GPM) in se naročil na YTM, ki tako kot GPM omogoča predvajanje glasbe v ozadju na telefonu. Ja, vem da se da to narediti z YouTubom tudi ne da bi človek plačal, a vsebine je fajn plačevati, ker “na internetu je vse zastonj” miselnost je razlog, da nimamo več dobrih reči v življenju. YTM omogoča tudi prenos glasbe na telefon, kar prav pride med letenjem ali vožnjo v slabo pokritih krajih. Google sicer obljublja, da bo mogoče iz Play Music prenesti playliste, a to zaenkrat ni mogoče. Sam sem imel dva seznama predvajanj, tako da me selitev ni preveč bolela. Cena 6 EUR na mesec se meni zdi smešno poceni ZA (skoraj) VSO GLASBO*. Glavni razlog, da sem takoj prešel na YTM, pa je doplačilo 1,2 EUR za predvajanje YouTube videov brez oglasov! YouTube veliko gledam in 1,2 EUR doplačila je majhen davek, da mi ni treba več gledati oglasov za Let Go. :) Tako da; 7,2 EUR na mesec za neomejeno glasbe in videe brez oglasov, pa še podpreš vsebine na internetu. Poceni.

*vse storitve za pretočno glasbo so dober dil, a kar sem do zdaj prebral o deljenju dobičkov z avtorji, niso ravno fer. Je pa nekaj malega vsaj več kot 0. Toliko namreč avtor dobi od piratstva.

Poslušal, bral, gledal

  • Tarantino je posnel svoj deveti film in splet je spet poln člankov o liku in delu tega režiserja. The Ringer zapis lepo popiše njegov vzpon in je poln povezav na njegove intervjuje ter nastope.

  • Pri Jocotu v Stvari je Matej Stipanic pekel meso. Takoj sem nabavil termometer.

  • The New Yorker o ljudeh, ki hodijo gledat hišo v New Yorku, v kateri so živeli Friendsi, ki so jih snemali v Los Angelesu.

  • David Simon je človek, ki je ustvaril najboljšo nadaljevanko vseh časov The Wire. Intervju je iz leta 2018 o njegovi poti od novinarja do človeka, ki že 20 let piše televizijo. Dobro televizijo.

  • Za Vica Bergerja sem slišal v mojem omiljenem podkastu Do By Friday. Gre za človeka, ki na komičen način montira videe. Tematike so različne in vse skupaj je zelo zelo ZELO weird. Težava je v tem, da so mi videi všeč. Zaradi Vica sem zvedel za duhovnika Jima Bakkerja. Klasični ameriški TV duhovnik. Klasičen tudi zato, ker so ga obsodili prevar in je šel v zapor in se potem vrnil in je spet na TV in zdaj prodaja ogromne sode hrane, ki zdrži 25 let. Za apokalipso. Upam, da bo ta video vsaj nekomu smešen. Če si to ti, mi javi, da se lahko tolažim, ker nisem edini. Ostalim se opravičujem. :)

Da ne bom predolg, se legitimno vprašanje vrne naslednjič. Če bi kaj vprašal, kar odgovori na ta mail ali pa mi piši na Twitterju ali Instagramu.

Lep pozdrav,
Anže

Če ti je pismo všeč, se priporočam, da ga komu prepošlješ in tako morda dobim še kakšnega naročnika. Hvala.