Satelitska mesta

Živjo!

Google je predstavil Pixel 4 (XL)

Pixli so tisti telefoni, ki jih vedno priporočam. Zadnji dve leti so imeli Pixli aduta, zaradi katerega jih je bilo še lažje priporočati in to je fotoaparat, ki je resnično na vrhu lestvice med vsemi telefoni. Novi iPhone 11 ga je letos morda celo malo presegel, a bo treba preizkusiti še nova Pixla. Štirica je dobila še eno lečo, a ta žal ni širokokotna. Jaz za ultrawide leče navijam, odkar jih je LG dal v svoje telefone, ker so zabavne in omogočajo zajem večjih skupin ljudi in fajn zajemajo slike stavb. Medtem ko je konkurenca vsem svojim najdražjim telefonom dodala širokokotne leče, so pri guglu dodali le dodatno zoom lečo, ki bo pomagala pri “portrait” slikah z zamegljenim ozadjem in pri, no, zoomiranju. Še enkrat: jaz sem navijal za ultrawide. :( Sicer pa sta novi štirici (meni) lepi, tamali ima premajhno baterijo in upravljanje z gestami, zna biti bolj samo sebi namen. Imata pa nova telefona 90Hz zaslona in ko enkrat uporabljaš telefon s takim zaslonom ter vidiš, kako tekoče je vse skupaj, je težko iti nazaj. Upam, da bom imel možnost telefona preizkusiti, ker zaenkrat ni znakov, da bosta na voljo v Sloveniji, tako da si, dokler ju ne dobim v roko, ne upam preveč hvaliti/grajati. Še fajn povzetek Googlove konfernece in tu smo se na Twitterju malo pogovarjali o novih telefonih.

Žive Podrobnosti

Na Ljubljanskem gradu so nas po lanskem dogodku, ko smo govorili o Cankarju, dvakrat povabili nazaj. Prvi večer se je odvil včeraj. Drugi pa bo 14.11. ob 18:00. Karte so še na voljo, tako da če bi kdo prišel poslušati mene, Pižamo in Hano Stupico govoriti o gradovih, donžonih, bastijah in bergridih … vabljeni. :) 28. 11. pa bodo tradicionalne #ŽivePodrobnosti, ki pa so že razprodane, tako da bi se še tukaj zahvalil podpornikom, ki so imeli predkupno pravico in so pokupili skoraj vse karte.

Apparatus mreža

  • V 193. Apparatusu smo z Majo Čakarić in Klaro Škrinjar, ki delata super podkast Strašno hudi, povedali par motivacijskih citatov.

  • V 123. Podrobnostih smo veliko govorili o Cankarju. Pižama in Aljoša Harlamov sta pač vedela o Ivanu manj kot jaz.

  • 71. Opazovalnica ima glasbo.

Poslušal, bral, gledal

Lep pozdrav,
Anže