Prijatelji v ušeih in kateri telefon se splača kupiti

Živijo pa to :)

Telefoni​

V prvo pismo sem hotel objavit moj redni vodič "Kateri telefon naj kupim 2019", a je vmes prišla novica, da bodo Googlovi Pixli na voljo v Sloveniji! To so tisti telefoni, ki jih jaz že leta priporočam, a pri nas niso bili nikoli zares prisotni. Ta novica pa vsaj na vrhu Androidne ponudbe dobro premeša vse skupaj. Sicer preostanek vodiča velja. iPhone Xr je najbolj pameten nakup pri Applu, medtem ko sta F1 Pocofone in Xiaomi Mi A2 super, če ne damo preveč za telefon. Cel vodič si lahko prebereš tule.

Prijatelji v ušesih

Na vsake toliko me nekdo povabi v svoj podkast in tokrat je to Kathy Cambel, ki dela fajn oddajo Friends in Your Ears. Premisa podkasta je, da povabi dva podkasterja, ki potem odgovorita na 5 vprašanj o podakstih. Vsem se seveda pogovarja, tako da sem razlagal katere podkaste poslušam, kaj točno je Radio Študent in da so naši krofi edini pravi krofi. :) Moj so-gost (to ni beseda) je pa David Spraks, ki je več ali manj legenda Mac podkastov, saj že sto let dela izjemno popularen Mac Power Users podkast, ki je za vse, ki bi radi iz svojega Maca stisnili čim več. Kaj vse smo povedali, lahko poslušaš tule.

Apparatus mreža

  • 182. Apparatus sem posnel z Davidom Urankarjem. Tale recenzija s Twitterja se mi dopade: "daleč od tega, da bi imel predhodno kakršnokoli slabo mnenje o njem, ampak res si nisem nikoli mislil, da je David Urankar tako zabaven, iskriv in hvaležen sogovornik. Pohvale obema. :)"

  • 117. Podrobnosti so tokrat o trailerju za Igro prestolov plus par weird zadev in mini NBA kotiček.

  • Obstaja tudi Opazovalnica. Ne je poslušat.

Bral, gleda, videl

  • Nor članek o ljudeh, ki moderirajo Facebook in jim to več ali manj uničuje življenja. [ANG]

  • Super YouTube kanal o letalih, vlakih in ostalih strojih. 10 minutni videi, v katerih nekaj zveš. Človek dela 3D modele, ki jih uporabi v videih. [ANG]

  • Gregor Kocijančič v Mladini odgovarja na vprašanje: Zakaj nepriljubljeni harmonikar po petih letih pritoževanja meščanov še vedno zaseda najelitnejša mesta v Stari Ljubljani?

To je to za prvo pismo. Ne vem še, kako se bo vse skupaj obneslo, a bi rad imel en kanal, v katerem lahko takole delim reči, brez da se moram ubadati z družabni omrežji. Hvala vsem, ki ste se naročili. Sicer pa feedback vedno dobrodošel. Če bi radi česa več, česa manj. Kar na anze@apparatus.si.

Anže