Planet Apparatus

Živjo!

Nova prenosna baterija

V enem prejšnjih pisem sem pisal o prenosnih baterijah in vmes je moja omagala. Imel sem neko Samsungovo, ki je prišla poleg Note 8 telefona in je imela USB C vhod. Slednje mi je bilo kar pomembno, ker kot sem pisal, skušam vse svoje naprave spraviti na ta standard, ker se mi ne da več ubadati s kabli. Ko je bil čas za nakup nove, sem seveda takoj pogledal, kaj ponuja Anker in izbral Anker PowerCore 10000 PD Redux. Z baterijo sem zelo zadovoljen, ker je relativno majhna. Ima USB C vhod, ki lahko polni baterijo ali telefon. Poleg pa je še en USB A izhod. Edina nadležna reč je to, da se ne da preko USB C vhoda polniti baterije in hkrati preko USB A izhoda polniti telefona. Sicer pa je, tako kot večina Ankerjevih izdelkov, dobro narejena, ima gumb, ki pokaže (s štirimi LED lučkami), koliko je še polna in v škatli dobimo mini vrečko ter USB C kabel. Doba kupčija za 40 EUR plus poštnina. Iz nemškega Amazona je v Slovenijo ne pošiljajo*, a bo prej kot slej prišla tudi v kakšno slovensko trgovino. Priporočam.

*Marjan hvala za transport! :)

Clockwise vedno traja 30 minut. Stvar nikoli

Dan in Jason sta me skupaj z Jean MacDonald (ki je že bila v Sloveniji) povabila v Clockwise. Na vsake toliko gostujem v tem tehnološkem podkastu in vedno je zabavno. Tokrat smo govorili o novih Alexa napravah, širokokotnih kamerah na telefonih, kateri računalnik vzeti na fax in katere aplikacije uporabljati na potovanjih. Z Z Jocotom pa sva v Stvari pogledala, kaj je novega pri novih iPhonih. Kot vsako leto je Apple spet dostavil izjemno strojno opremo in KONČNO na svoje telefone dal širokokotno kamero. To bo imel tudi novi Google Pixel, ki ga bodo predstavili 15. oktobra.

Apparatus mreža

  • V 191. Apparatusu sem se pogovarjal z avtoricami knjige #Blodnik po Istri, v kateri popišejo eno mojih ljubših restavracij. Prav tako se v knjigi izve, kako se po hrvaško reče pahljača.

  • V 122. Podrobnostih smo gostili dr. Dunjo Fabjan in Andreja Guština. ki sta predstavila projekt Poimenujmo planet. Jaz navijam za ime Apparatus.

  • 70. Opazovalnica je dosegla nov nivo.

Poslušal, bral, gledal

  • Smešna zgodba Deadspina, ki me je naučila, da imajo slavni v Ameriki svoje aplikacije in da se jih da uničiti s besedo “porno”.

  • Ko smo že pri Deadspinu: članek odhajajoče urednice te spletne strani, ki lepo popiše stanje, v katerem so se znašli ameriški (spletni) mediji.

  • Ko sem se pripravljal na Apparatus o Blodniku, sem ga seveda prebral in je res zabavna knjiga. Tu se jo lahko kupi.

  • Zaradi Opazovalnice sem prvič gledal ta Star Trek dokumentarec, v katerem se pogovarjata Shatner in Nimoy. Za fene obvezen ogled. Sklepam, da vsaj kakšen bere to pismo. :)

Lep pozdrav,
Anže