Padalci na žaru

Živjo!

Nekaterim, ki imate Gmail, je začelo Pismo metati v zavihek "promocije". Na to jaz težko zares vplivam, tako da se vam to zna zgoditi in pismo pač najdete v tem zavihku.

Poslušal, bral, gledal

  • Matjaž Gruden o avtocestah in ljudeh. Super tekst!

  • Olivia Goldhill za Quartz, o noriji Elonov Muskov in ostalih, ki se hvalijo, koliko ur na teden delajo. Naj se nehajo.

  • Če med vožnjo s taksijem uporabljaš Google Maps - kar res prav pride v tujini - je aplikacija začela opozarjati, če taksist več kot 500 m zavije s poti. Pametna funkcionalnost. Ne vem, če je že na voljo pri nas, a glede na to, da je že na Nizozemskem, zna biti, da bo kmalu tudi v Sloveniji.

  • Na YouTube sem dal video, ki traja 2 minuti in 12 sekund. V videu razložim, kako delujejo poglavja in slike v podkastih. Ja, oboje je lahko v podkastu in oboje lahko vidiš.

Perica Jerkovič roast/žar

Marca 2016 se je zgodil Perica Jerković roast in med stendaperji smo bili na odru še trije, ki nikakor nismo stendaperji. Ana Kajzer, Matej Avanzo in jaz smo bili padalci, ki so nas razvrstili med ljudi, ki so na odru profesionalno smešni. Vse skupaj je vodil Pižama. Žalili smo Perico in nastal je uro ter 45 min dolg posnetek, ki je zdaj na voljo na YouTubu. Ko zdaj pomislim na ta večer, imam lepe spomine. Predvsem zato, ker sem živce in tremo pozabil. :) Se splača pogledat in par ljudi je imelo res super šale. Če bi pa kdo šel neposredno na del, kjer se jaz pretvarjam, da vem, kaj delam: povezava.

Apparatus mreža

  • 195. Apparatus. Tomato Košir o črkah, lovskih letalih iz druge svetovne vojne in o tem, kako je delati za Guardian.

  • 126. Podrobnosti so bile posnete pred občinstvom v Kinoteki. Vedno to rečem, a da ljudje pridejo gledat, kako snemamo podkast, mi nikoli ne bo postalo samoumevno! Še enkrat hvala vsem, ki ste prišli.

  • 74. Opazovalnica. O Afriki in rokodelstvu.

  • 2. A res, tega ne veš? ima še vedno mene kot gosta. Tokrat nisem vedel, kdo ali kaj je Phoenix Jones.


Lep pozdrav,
Anže

p.s. Če ti je pismo všeč, se priporočam, da ga komu prepošlješ in tako morda dobim še kakšnega naročnika. Hvala.