Internet je OK

Zdravo!

Ena redkih pozitivnih reči pri tej pandemiji je res veliko dobre zabavne vsebine, ki se je pojavila na (slovenskem) internetu. Mene že tako navdušuje, kaj vse tehnologija omogoča, a vse skupaj deluje v tako pozitivno smer, da mi spet daje upanje, da je internet še vedno OK. Marsikaj je na netu še vedno narobe in Facebooki, troli, nore teorije zarote in ostalo ne bo kar tako izginilo, a v teh dneh izolacije in negotovosti se je internet izkazal. Video klici, chati, dobrodelni streami, online bančništvo, dostave (ki brez interneta ne bi delovale), spisek se ne neha. Vse to v povezavi s tem, da je na internetu več ljudi in se ni sesul (tudi zato, ker imamo ARNES). Še vedno pa dostopa do interneta nimajo vsi, a bi ga morali imeti. Če se zdaj ni pokazalo, da je internet osnovna infrastrukturna dobrina takoj za elektriko in vodo, ne vem, če nam bo kdaj to res jasno. Spodaj je spisek tistega, kar sem utegnil pogledati v teh dneh. Seveda pa to še zdaleč ni vse, kar premore slovenski internet. Pošlji mi kaj, ker te vsebine vsi potrebujemo. :)

Poslušal, bral, gledal

Video Apparatus

Apparatus pogovori se snemajo relativno mirno naprej. Seveda na daljavo. Prvega sem posnel z Nikom Škrlecom, pogovarjala sva se o streamanju na internetu in kaj vse gre lahko narobe. Drugi pa je pogovor z Jožetom Robežnikom, ki je izdal 100. Stvar! Tukaj pa sva posnela celo video, tako da na YouTubu obstaja prvi video Apparatus. Najdeš ga na mojem kanalu. Se priporočam, da se kdo naroči. Skušam priti do 1000 naročnikov. :)

Tomo gleda Potterja

Sam do samoizolacije nisem pogledal nobenega Harry Potter filma (tudi knjig nisem bral). Bil sem le v zabaviščnem parku v Los Angelesu, kjer je postavljena Bradavičarka. S Pižamo sva tako posnela 9 (devet!) epizod Glav in predelala vse filme. In ni še konec. Pridruži se mojemu popotovanju iz nevednosti v vednost. Pižama pa itak ve vse.

Opa help Opazovalnica

Snemava. Ne poslušat.

Lep pozdrav,
Anže

[24]